KEŞKÜL

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 2-3 çorba kaşığı toz badem
HAZIRLANIŞI:
- Sütü ve şekeri tencereye alıp ocakta ılık hale gelene kadar pişirelim.(El dayanacak kadar)Diğer tarafta pirinç unu ve şekeri biraz süt yardımı ile karıştıralım.Ilık hale gelen sütün içine sütü devamlı karıştırmak sureti ile ekleyelim.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Daha sonra hindistan cevizi ve toz bademi ekleyelim.Bir iki taşım daha pişirip ocaktan alalım kaselere koyup oda sıcaklığına gelinde buzdolabına koyalım.Soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.
NOT:Toz badem bulamaz iseniz bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyunuz ve rondodan geçiriniz yada döverek elde edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "KEŞKÜL"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...