Kayısılı Top Turta

Author: LUGAS // Category:
Kayısılı Top Turta

Dün zeytinyağlı taze fasulyem ocakta pişerken bu tarifi denemek istedim. Tarifte kullanılan kayısıların mümkün olduğunca sert olması gerekiyor. Çünkü pişince kayısılar yumuşuyorlar. Tarifin hamur malzemesi için margarin kullanılıyordu fakat ben yine zeytinyağlı denemek istedim ve sanırım bu sefer çok da başarılı olamadım. :(. Hamuru toparlamakta biraz zorluk çektim. Piştikten sonra da turtalar çok kolay parçalanıyordu. Belki yarı yarıya margarin, sıvıyağ veya tamamen margarinle yapılırsa daha güzel olacağını düşünüyorum. Ya da hamur malzemesine 1 adet yumurta kırılabilir. Denemek lazım. Bir de içi için olan malzemeleri azaltarak kayısıların içine çok az harç koymanızı tavsiye ediyorum. Fazla konan iç harç pişerken kurabiyelerin dışına çıkabiliyor :). Şunu da ekleyeyim pişmiş kayısının tadı bir harika. Denemenizi tavsiye ederim. Tam bir enerji deposu. Tarif Sofra dergisinden, içini göstermek için çektiğim fotoğraf da sofra dergisinden.

Kayısılı Top Turta

Malzemeler: (7-8 adet)
  • 7-8 adet kayısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 250 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un (benim hamurum daha az un aldı)
İçi için:
  • 1/3 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş bitter çikolata
  • süslemek için 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:

Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. İç malzemesi için ceviz, kuru üzüm, tozşeker, tarçın ve çikolatayı karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun. Kayısı parçalarını birbirine yapıştırın. Turta hamuru için tozşeker, oda sıcaklığındaki margarin ve kabartma tozunu bir kaba alın. Unu yavaşça ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin. Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara bölün. Elinizle yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla dolmalık biber gibi içini oyun. Hamurların içine doldurulmuş kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp avucunuzun içinde tekrar yuvarlayın. Turtaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ben 30 dk pişirdim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Kayısılı Top Turta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...