
MALZEMELER:
- 2 tane ayva
- Toz şeker
- Bir kaç tane karanfil
- Kaymak
HAZIRLANIŞI:
-Ayvaları yıkayıp kabuklarının soyunuz ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarınız.Ayvaların üzerlerine bir kaç tane karanfil batırınız.Tencereye koyup her bir ayvanın üzerine 1-1,5 yemek kaşığı şeker koyunuz ve bir çay bardağı da su gezdirip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Servis tabağına alıp soğutunuz.Üzerine kaymak ekleyip servis yapınız.
Not:Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Ayvaların çekirdeklerinden bir kaç tane eklerseniz renk veriyor.Ben dr oetker kaymak kullandım.Kaymak severlere tavsiye edebilirim.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Kaymaklı Ayva Tatlısı"
Yorum Gönder