Karnıyarık

Author: LUGAS // Category:
Fırında Karnıyarık

Haticeden sonra bir patlıcanlı tarif de benden :). Karnıyarık yemeğini oldum olası çok severim. Annem hep kızartıp da yapardı ve çok yağlı olurdu. Ablamın da ocakta közlemiş olduğu patlıcanlarla yaptığı karnıyarığı yedikten sonra ben de böyle yapmalıyım dedim. Bir kere ocakta közlemiştim fakat hem çok zahmetli geldi bana hem de eşim tadını çok beğenmedi. Biz de fırında közlemeye karar verdik. Patlıcanlı ne yaparsak hep fırında közlüyoruz.

Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 200-250 gr yağsız kıyma
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • yarım demet maydonoz
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Hazırlanışı:

Patlıcanları fırının ızgara modunda üst raflarında ara sıra çevirerek közleyin. Patlıcanları bir kaç yerinden delerseniz patlama riski olmaz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup sıcak akan suyun altında iyice yıkayın. (Patlıcanın acısını alıyor) Büyük bir tavada ince ince doğradığınız soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin birlikte kavurmaya devam edin. Domateslerden birisini üzerini süslemek için ayırın.Kalan domatesleri rendeleyin, maydonozları ince ince kıyın. Rendelenmiş domatesleri tavaya ekleyin, rengi istediğiniz gibi olmazsa salça yada domates püresi katabilirsiniz. Tuzunu ve biberini katın. Ocaktan indirmeden önce kıyılmış maydonozları ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Patlıcanları yağlanmış bir borcama (ya da fırın kabına) yerleştirin. Ortalarını boydan boya bıçakla çizerek elinizle iyice açın. Harcınızı yarılmış patlıcanlara doldurun. Üzerlerine 1-2 dilim domates yerleştirin. Önceden ıstılmış 250 derece fırında 20 dk pişirin.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Karnıyarık"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...