Kabaklı, Hindistan Cevizli, Hurmalı Barlar

Author: LUGAS // Category:


Hurma günü için tarifi bayramın 2. günü yaptım. Bayram tatlısı yerine geçti :). Piştikten sonra daha çok keke benzedi. Tadı içindeki hurma ve kabaktan dolayı oldukça farklıydı. Ben misafirlerimize sunarken biraz tedirgin oldum, beğenirler mi beğenmezler mi diye. Ama tadan herkes beğenince çok mutlu oldum. Ertesi güne kalan 2 dilimden birini 1 bardak sütle içtiğimde tadı daha güzel geldi bana. Belki de bekledikçe güzelleşen bir tariftir. Orjinal tarifte verilen şeker ölçülerinin yarısını kullanmama rağmen yine de bana tatlı geldi. Tarifi buradan aldım.

Malzemeler:

  • ¾ bardak zeytinyağı
  • 1/2 bardak şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 ¾ bardak un
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 ½ çay kaşığı kabartma tozu (1 paket kullandım)
  • ¾ bardak kuşbaşı doğranmış hindistan cevizi (toz hindistan cevizi kullandım)
  • ¾ bardak doğranmış hurma
  • ¾ bardak kuru üzüm
  • 2 bardak rendelenmiş kabak (2 orta boy kabak kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş (15 gr tereyağı + zeytinyağı kullandım)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya(kullanmadım)
  • ¼ çay kaşığı tarçın
  • 1 /2 bardak pudra şekeri
  • üzerine serpmek için ceviz
Yapılışı:

Orta boy kare borcamı yağlayın. Geniş bir kapta yağ ve şekeri krema haline getirin. Yumurta ve vanilyayı ekleyin ve kabarana kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu bu karışıma eleyin. Fırını 175 dereceye getirin. Hindistan cevizi, hurma, üzüm ve kabakları ekleyip karıştırın. Hamuru fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk içini çekene kadar pişirin. Şekerli krema için yağ, süt, vanilya, tarçın ve şekeri yağ eriyene kadar ısıtıp karıştırın. Bu karışımı hala sıcak olan bara kaşk kaşık dökün. Dövülmüş cevizleri şekerli kremanın üzerine serpiştirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.



Afiyet olsun..

0 Responses to "Kabaklı, Hindistan Cevizli, Hurmalı Barlar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...