KABAK SALATASI

Author: LUGAS // Category:
kabak salatası 016
Çok sevdiğim salatalardan biride Kabak salatasıdır. Ufak tefek değişikliklerle genellikle herkes tarafından bilinip yapılır. Buda benim tarifim;
Malzemeler;
*1 kilo kabak,
*3 adet havuç,
*5 yemek kaşığı yoğurt,
*3 diş sarımsak ( dövülmüş )
*3 yemek kaşığı mayonez,
*Çeyrek demet dereotu,
*Ceviz(isteğe bağlı)
*Çok az tuz
Hazırlanışı;
1.Kabakları ve havuçları soyup, yıkadıktan sonra rendeleyelim.
2. Bir tencereye alıp, kısık ateşte salacakları suyu çekinceye kadar, pişirerek, hafifçe yumuşamalarını sağlayalım ve ocağı kapatıp soğutalım.
3.Sarmısakları dövdükten sonra, yoğurt ve mayonezle karıştırıp, çok az tuz ekleyeim.
4.Dereotunu iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.
5.Cevizi de ince ince kıydıktan sonra,tüm malzemeyi karıştıralım ve servise kadar buzdolabında bekletelim.Afiyet olsun
kabak salatası 017

0 Responses to "KABAK SALATASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...