İZMİR KÖFTE

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 500 gr Köftelik kıyma
- 2-3 Dilim bayat ekmek(ıslatılmış suyu sıkılmış)
- Yarım demet maydanoz
- 2 Adet kuru soğan
- 4 Adet domates
- 1 Yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Kıymanın içine soğanı rendeleyelim,ıslatıp sıktığımız ekmeği ince doğranmış maydanozu,tuzu ve karabiberini ekleyip iyice yoğuralım.
- Parmak şeklinde köfteler hazırlayalım.
- Patatesleri yıkayalım soyup parmak şeklinde doğrayalım.
- Tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım.Önce patatesleri sonra köfteleri kızartıp yayvan bir tencereye yada tepsiye sıralayalım.
- Başka bir tavada iki yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte küp şeklinde doğranmış domatesleri kavuralım.Yarım çay bardağı su ile salçayı sulandıralım.Kavrulan domateslere salçayı ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Kaynayan salçalı suyu köftelerin üzerine gezdirelim.Tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 10-15 dk pişirelim.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "İZMİR KÖFTE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...