İrmik Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

Çabucak hazırlanabilen, hafif ve hatta irmikten oluşması sebebiyle besleyici , doya doya yiyebileceğiniz bir tatlı. En büyük kolaylık şerbetin yapımında. Şerbet, şeker suyun içinde eriyene kadar karıştırılarak hazırlanıyor. Kaynatma ya da kıvam ayarlama derdi yok. Lezzetli denemeye değer bir tatlı. Aşağıdaki ölçülerle 23 adet tatlı çıkıyor.

Malzemeler
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • süslemek için hindistan cevizi
Şerbet : 2.5 su bardağı şeker ve 2.5 su bardağı oda ısısında su. Şeker ve su karışımını, kaynatmadan şeker suyun içinde eriyene kadar karıştırıp bir kenara koyun.

Yapılışı

Yoğurt ,yağ ve yumurtayı birbirine iyice yedirin. İrmik ve vanilya ekleyin. Bir miktar karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurun. Hamur kıvama gelmezse bir miktar daha irmik eklenebilir. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, yuvarlayın , yağlanmamış küçük fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 200 derecede mis gibi kokusu hissedilip üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcakken fırından çıkarıp şerbeti dökün ve üzerine başka bir tepsi kapatarak soğumaya bırakın. Ilıklaşınca tatlıların üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Tekrar üzerini kapatın. Şerbeti tamamen çekene kadar bu vaziyette tutun(birkaç saat gerekiyor).

0 Responses to "İrmik Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...