
İncelemesi için eline tutuşturduğum yemek dergisinden, annem bu nefis tarifi aklının bir köşesine yazmayı ihmal etmemişti. Birlikte de okumuştuk tarifi ama bana oldukça zahmetli gelmişti. Canım annem üşenmeyip bu harika yemeği bizim için yaptı, verdiği son iftar davetinde. Tabiki anneler tarife bağlı kalmaz. Köfteleri kendi usulü yaptı. Diğer malzemeleri de göz kararı koydu. Buraya size bir fikir vermesi açısından orjinal malzemeleri yazıyorum. Yaptığı bir diğer değişiklik ise kırmızı ve sarı dolmalık biber olmadığı için sosunda minik kesilmiş patatesleri kullanması.
Malzemeler:
- 500 gram havuç
- 500 gram ıspanak kökü
- 1 adet dolmalık biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 litre su, tuz
- 400 gram dana kıyma
- 150 gram kuzu kıyması
- 100 gram kuzu döşü
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- yarım çay kaşığı pulbiber
- tuz, karabiber, kimyon
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet dolmalık biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- bir buçuk litre su
Köfte için iki defa çekilmiş etleri derin bir kaba alın. Islanmış ve iyice sıkılmış ekmek,


Afiyet olsun..
* Tarif Sofra dergisinin Ekim-2005 sayısından alınmıştır.
0 Responses to "Havuç ve Ispanaklı Fırın Köfte"
Yorum Gönder