HAVUÇ ÇORBASI

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 4 Tane havuç
- 1 Yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
- 1 Yemek kaşığı un
- 1 Tane yumurta
- 1 Kahve fincanı süt
- 5-6 Su bardağı su
-Tuz,Pulbiber
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye yağı,unu koyup hafifçe kavurunuz.
- Havuçları yıkayıp ince dilimler halinde doğrayınız.
- Un ve yağ karışımına azar azar suyu ilave ederek karıştırınız.Tuzunu ilave edin.
- Dilimlediğiniz havuçları ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Havuçlar pişince süzgeç'ten veya blendır'dan geçiriniz.
- Yemeğe 5-10 dk kala 1 Yumurta sarısı ile sütü çırpın.Çorbanın suyu ile ılık hale getirin ve çorbaya ilave edin.Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.Servis tabağına boşaltıp üzerine kırmızı pulbiber serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "HAVUÇ ÇORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...