
İşte, Rizeli bayanların elinden orjinal tarifli Hamsili Ekmek.
Herkese afiyet olsun..
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- Bir kase hamsi
- 4 sap taze soğan
- 4 sap pırasanın yaprakları
- 2 adet domates
- 4-5 adet sivri yeşil biber
- 1 demet taze nane
- alabildiği kadar mısır unu
- 1 çay b. sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık su
HAZIRLANIŞI:
- 1 demet pazı, 4 sap taze soğan, 1 demet taze nane ve 4 sap pırasanın yaprakları doğranırak kapba alınır.
- Üzerine sivribiber ve domates doğranarak ilave edilir. Daha sonra tuz ve karabiber eklenerek hafif suyu çıkana kadar elle ovulur.
- Hamsiler doğranarak eklenir. Ardından üzerine 1 su bardağı ılık su ve 1 çay bardağı sıvıyağ eklenir. Alabildiği kadar mısır unu ile yoğurularak tepsiye dökülür.
- 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirillir. Sıcakken servis yapılır.
0 Responses to "Hamsili Ekmek"
Yorum Gönder