Malzemeler: (5 kişilik)
- 1 kg hamsi
 - 1,5 su bardağı pirinç
 - 2 adet orta boy kuru soğan
 - karabiber, tuz, kuru nane, maydonoz
 
Yapılışı:
- Soğan ince kıyılıp yağda pemleşinceye kadar kavrulur.
 - Pirinç sudan geçirilip süzüldükten sonra pembeleşen soğana katılıp karıştırılır. Ardından sırayla nane, tuz, karabiber ve maydonuz ilave edilip uzeri kapanacak kadar su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
 - İçleri ayıklanmış hamsiler iyice yıkanıp süzülür. Fırında pişireceğiniz geniş borcam kabı yağlanır.
 - Pişen pilavın bir kısmı yağlanmış borcama serilir üzerine hamsinin bir kısmı yayılır kalan pilav uzerine konur ve en üste ayrılan hamsi ile kapatılıp onceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dk pişirilir.
 
Afiyet olsun..
0 Responses to "Hamsi Pilavı"
Yorum Gönder