Son 4 günü çocukların ''Tatil olunca deniz olmadan olmaz ''isteğiyle Antalya'da geçirdik.
Yukarıdaki fotoğrafta görülen Antep'in meşhur urmudut şerbeti,çok lezzetli bir şerbet.
Bunlarda şerbet yapılan urmudutlar şerbetçiden rica ederek tadına baktık,muhteşem bir tad.
Ayrıca fıstıklı dondurması da hiçbiryerde yiyemeyeceğiniz kadar lezzetli.
Kuzu şiş

Adana kebab
Güneydoğu'daki kebabçıların özelliği salata ve mezelerin bolca ikram olması.

Nar ekşili ezme salata

Közlenmiş acı Antep biberi

Gezimizin bir bölümünde Adıyaman Besni'ye davetliydik. Besni'deki tarihi mekanları da gezdik yukarıda tarihi hamamdan bir bölüm.

Yine tarihi camii,Besni kalesi ve hamam kalıntıları
Yemek yenildikten sonra üzerine sipariş edilip tadımlık yeniliyor .
Fotoğraftaki gibi limon takılı şişle getirilip şişin ucundaki limon sıkılıp limon suları kebabların üzerinden akması sağlanarak yeniliyor.
Dilimlenmiş gırtlak parçalarının içine küçük yağ parçası konulmuş ve kömürde pişirilmiş.
Özellikle geceleri tercih ediliyormuş kebabçı Ali Usta'nın söylediğine göre.
Adana kebab
Nar ekşili ezme salata
Közlenmiş acı Antep biberi
Gezimizin bir bölümünde Adıyaman Besni'ye davetliydik. Besni'deki tarihi mekanları da gezdik yukarıda tarihi hamamdan bir bölüm.
Yine tarihi camii,Besni kalesi ve hamam kalıntıları
0 Responses to "Güneydoğu Gezimiz ve Yemek"
Yorum Gönder