Fırında Köfteli Brüksel Lahanası

Author: LUGAS // Category:


Brüksel lahanasını hep haşlayarak garnitür olarak tüketiyorduk. Lezzet dergisinin Aralık sayısında bu tarifi görünce hem çok şirin göründüğü için hem de lezzetli olabilir diyerek denedim. Biz lezzetini çok beğendik. Haftasonu gelecek olan kayınvalidemler için de yapmayı düşünüyorum. Tarifi dergideki ölçüleri ile yazıyorum ama ben göz kararı miktarlarda kullandım. Ayrıca domates de eklemedim.

Malzemeler:
  • 1 kg. brüksel lahanası
  • 500 g. kıyma
  • 2 soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi ( galeta unu da olur)
  • 250 gr. kiraz domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz, kimyon, yenibahar, karabiber

Hazırlanışı:

Brüksel lahanalarının dış kabuklarını çıkarıp yıkayın. Soğanları rendeleyin. Kiraz domatesleri dörde bölün. Ekmek içini hafif ıslatıp ufalayın. Kıymayı bir kaba alıp soğan, ekmek içi ve baharatları ilave edip karıştırın. Hazırladığınız köfte harçından brüksel lahanalarının büyüklüğüde parçalar alıp misket köfteler hazırlayın. Bir fırın kabına lahana ve köfteleri değişimli olarak dizin. Kiraz domatesleri ilave edin. Salçayı su ile karıştırıp yemeğin üzerine dökün. Sıvıyağ ve tuz ilave edip kabın üzerini aliminyum folyo ile kapatın. Önceden ısınmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin ( bu süre lahanaların pişmesi için yeterli gelmedi; 10 dk daha pişirirseniz iyi olur.NOT: Lahanalar önceden 5 dk. kadar haşlanırsa ve haşlama suyu salça ilave edilip yemeğe eklenirse daha iyi sonuç alınıyor). Folyoyu çıkarıp 10-15 dk. daha pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Fırında Köfteli Brüksel Lahanası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...