Frambuaz Soslu Cheesecake

Author: LUGAS // Category:
Bu hafta içinde hazırladığım cheesecakelerden minik muffin şeklinde olanlar kurs arkadaşlarım içindi ama son anda dersin iptal edildiğini duyunca hiç planlarım arasında olmayan süpriz isimlere kısmet oldu bu mini cheesecakeler. İki farklı yere götürülmek üzere hazırladığım chesecakelerin bir kısmını muffin kağıtlarında bir kısmını da 18 cm. lik çember kalıpta hazırladım.


Malzemeler:
750 gr. labne peynir
4 yumurta
1.5 subardağı şeker
1 kutu(200ml) krema
3 kaşık un
1 paket vanilya
3 kaşık portakal suyu
Tabanı için:
2 subardağı kakaolu kek(rondoda çekilmiş)
1 paket kepekli biskuvi
yarım su bardağı erimiş tereyağ
3 kaşık süt
Yapılışı:
kepekli biskuvileri rondoda toz haline getirelim,çekilmiş kakaolu kekle karıştıralım.Erimiş tereyağ ve sütü de ekleyip iyice karıştıralım.16 adet minik pasta kapsul kağıtları metal muffin kalıplarına tek tek yerleştirelim.kalıpların diplerine biskuvili tabandan yarım cm kadar bastırarak yerleştirelim ve iç mazemeyi karıştırana kadar buzlukta bekletelim.Çırpma kabında labne ve şekeri çırpalım.Portakalsuyu ve kremayı ekleyelim,un ve vanilyayı da ekleyelim,yumurtaları tek tek kırarak karıştıralım.Hazırladığımız karışımdan buzluktan aldığımız muffin kalıplara yarım cm kalacak kadar dolduralım.170 C ısınmış fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırının kapağını açarak 10 dk. kadar bekleyelim ve çıkaralım.
18 cmlik çember kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.Artan biskuvi tabanı elimizle bastırarak ve kenarlar daha yuksek olacak şekilde yayalım.Buzlukta 10 dk. kadar bekletip kalan sıvı karışımı yavaşça dökelim.170C ısınmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 60 dk. pişirelim.
Not:
  • Muffincheesecakeler hacmi daha az olduğundan daha çabuk pişiyor aklınızda olsun.
  • Her ikisini de pişirirken fırına içi su dolu küçük bir tepsi koymalıyız ki kekimizin peynirli dolgu kısmı pişme esnasında çatlamasın.
  • Kekler piştikten sonra fırında soğuması peynirli dolgunun çatlamama açısından önemli.Soğuduktan ve sosu üzerine konulduktan sonra en az 8 saat buzdolabında beklemeli tadının yerine gelmesi için.
  • Kek fırında pişerken kabarıyor soğurken de ortası hafif çökük olacak şekilde iniyor,böyle olması normal bir durum ve üzerine değişik soslar konulabilmesi için de oldukça elverişli oluyor.
  • Ben portakal suyu kullandım çünki herşey hazırken evde limon kamadığını farkettim,aynı familyadan olduğu için portakal kullanmayı uygun gördüm ve 2-3 damla da limon yağı damlattım aroma vermesi için.
  • Bu verdiğim ölçü iki farklı kalıp türü kullanacağım ve iki farklı yere götüreceğim için arttırılmış ölçüdür,siz bunun yarısını kullanabilirsiniz.
  • Ben üzerini kalp çikolata ile süsledim.siz istediğiniz türde süsleyebilir veya sade bırakabilirsiniz.

FRAMBUAZ SOSU:

2 kase dondurulmuş frambuaz

1 çaybardağı kadar dondurulmuş böğürtlen

5 kaşık şeker

3 kaşık nişasta

1 çay bardağı su

Donmuş meyveleri 10 dk. çözdürüp rondoda püre yapalım.Bütün malzemeyi tencereye alalım ve muhallebi gibi pişirelim.Katışalınca kapatalım ve ılık hale gelince muffin kalıplarındaki ve çember kalıptaki keklerin üzerine paylaştıralım.Şeker oranını kendi damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

0 Responses to "Frambuaz Soslu Cheesecake"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...