Fındıkpare

Author: LUGAS // Category:


Tarifi vanilya paketinin arkasında görüp uyguladım. Şekerle yağı iyi çırpmadığım için biraz kıtır kıtır oldu.

Malzemeler:

  • 125 gr yağ (tereyağı ve zeytinyağını karıştırarak kullandım)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • ek olarak ben yarım çay kaşığı karbonat kullandım
  • üzeri için yaklaşık 20 adet bütün fındık içi
Yapılışı:

Şeker ve yağı şeker eriyinceye kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Kurabiyelerin ortasına birer tane bütün fındık batırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

Şule

0 Responses to "Fındıkpare"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...