Fındıklı Hanımeller

Author: LUGAS // Category:
Fındıklı Hanımeller

Tadı ve görüntüsü hanımeller bisküviye çok benziyor bu kurabiyenin. Yine asıl tarifteki margarin yerine sıvıyağ kullandım. Lezzet katması içinde 1 kaşık tereyağ ekledim. Aşağıdaki ölçülerle toplam 35 adet kurabiye çıktı.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı ince dövülmüş fındık ( ben 1 kullandım; az geldi)
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı :

Tüm malzemeleri karıştırarak sert olmayan bir hamur elde edin. ( Hamur sıvıyağdan dolayı yağlı oluyor) Hamuru merdane ile 3-4 mm açarak çay bardağı( ince belli olmayan) yada yuvarlak kalıp ile şekiller verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 175 derece fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin. ( Eğer fazla kızarırsa tatları değişiyor.)

Afiyet olsun...

0 Responses to "Fındıklı Hanımeller"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...