
MALZEMELER:
- 1 lt Süt
- 10 Yemek kaşığı şeker
- 3 Yemek kaşığı pirinç
- 3 Yemek kaşığı pirinç unu yada nişasta
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
- Pirinci ayıklayıp yıkayınız
- Üzerine dört, beş parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatınız.
- Pirinçler uzayınca ateşten alınız.
- Suyunu süzüp, süte karıştırınız.
- Sütü ateşe koyup, bir, iki taşım kaynayınca şekeri ilave ediniz.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Pirinç ununu biraz su ile ezip, sütlaca ilave ediniz. (Sütlacın koyulaşması için.)
- Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.Vanilyasını ilave edip karıştırınız.
- Sütlaçtan bir kepçe ayırınız.
- Yukardan dökerek birer kişilik kâselere koyunuz.Ilımaya bırakınız.
- Bir kepçe ayırdığınız sütlaçın içine bir yumurta sarısını koyunuz ve iyice karıştırınız.Bu karışımı kaselerin üzerine eşit miktarda yayınız.
- Fırına koyup ısıyı üstten vererek sütlaçların üstünü kızartınız.Fırından alıp dışarda ılık hale gelince buzdolabına koyunuz.Soğuk olarak servis yapınız.
NOT: Bütün sütlü tatlılarda, tatlı ateşten alınınca vanilya konur. Isının etkisiyle koku uçmaması için.
- Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "FIRIN SÜTLAÇ"
Yorum Gönder