FINDIKLI TATLI

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
-1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 50 gr margarin
- 1 paket vanilya
- Dövülmüş fındık,antep fıstığı,hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Süt,nişasta,un ve şekeri tencere alınız.Orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriniz.Ocaktan alıp içine vanilyayı ve margarini ekleyiniz ve karıştırınız.Mikser ile beş dakika çırpınız.Tepsinizin veya kalıbınız içine önce hindistan cevizini serpiniz sonra muhallebinin yarısını döküp kaşıkla düzeltiniz.Üzerine dövülmüş fındık serpiniz kalan muhallebiyide döküp kaşıkla düzeltiniz.En üste tekrar fındık serpiniz ve buzdolabında soğutunuz.İstediğiniz şekilde dilimleyip servis yapınız.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "FINDIKLI TATLI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...