Elmalı KEK-YE

Author: LUGAS // Category:

Keklerin en güzeli bana göre elmalı olanı bu nedenle fazla düşünmeden sıksık pişirdiğim elmalı klasik kek tarifimle etkinliğe katılmayı istedim. Güzel , kabarık bir kek yapabilmek için bildiklerim:
-Malzemelerin oda ısısında olması
-Şeker ve yumurtayı uzun uzun çırpmak, kabartmak,
-Sıvı malzemeleri bir arada eklemek, un , kabartma tozu vb. malzemeleri birbiriyle karıştırıp eleyerek eklemek. Çırpma süresini uzun tutmak.
-Fırını 200 C de ısıtıp kek hamurunu koyduktan sonra ısıyı 160-180 C düşürmek.
-Kek kalıbına yağlı kağıt sermek..
Deneyenlere afiyet olsun.
Malzemeler
-3 adet iri elma
-3 yumurta
-1 su bardağı esmer şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-2,5 su bardağı un
-1/2 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya
-istediğiniz kadar tarçın
- 1/2 paket kabartma tozu
-süslemek için hindistan cevizi veya dilediğiniz malzeme.

Yapılışı
Elmaları soyun ince ince dilimleyin.Yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm çapında kek kalıbına düzgünce dizin, üzerine iki kaşık esmer şeker ve tarçın serpin. Diğer tarafta karıştırma kabında 3 yumurta ve şekeri kabarana kadar karıştırın. Zeytinyağı ve süt ilave edip tekrar karıştırın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra , (un+nişasta+kabartma tozu+ vanilya+ tarçın karışımını ) eleyerek ekleyin. Kaşıkla havalandırarak karıştırıp, kek kalıbına elmaların üstüne dökün. 200 C ısıttığınız fırına koyup dereceyi hemen düşürün , 180 C. 20 dakika kadar sonra, fırın kapağını hafifçe açıp, kenarına bıçak batırın pişmişse bıçak temiz çıkacaktır. Kek soğuduktan sonra , kalıptan çıkarıp, servis tabağına elmalı kısım üste gelecek şekilde ters çevirin. Üzerini krema , hindistan cevizi, fındık veya ceviz parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

0 Responses to "Elmalı KEK-YE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...