Elma Tepesi Keki

Author: LUGAS // Category:


Bu nefis kek Sevgili Fethiye'den.Denemek isteyenler için tarif burada


Fethiye'nin anlatımıyla:


Elma Tepesi Keki
1 bardak = 250 ml
1. kısım
2 bardak şeker (çok tatlı sevmiyorsanız azaltın)
1/2 bardak sıvı yağ
2 yumurta
4 bardak, ufak kup halinde doğranmış mayhoş elma
2. kısım
2 bardak un
1 fiske tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
2 tatlı kaşığ karbonat
Fırını 175C (350F) ayarlayın, ısıtın.
Birinci kısımdaki malzemeleri sırasıyla, birbirine iyice yedirerek karıştırın. Elmaları eklemeden diğer ilk kısım malzemelerinin karışmış olmasına dikkat edin.
Bir başka kapta, ikinci kısım malzemelerini karıştırın.
İki kabı birleştirin ve karıştırın,
Yağlanmış, 22×33cm (9×13inch) boyutunda fırın tepsisine dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Sıcak, ılık, soğuk - dilediğiniz gibi servis yapin.

0 Responses to "Elma Tepesi Keki"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...