Ekşili Yahni

Author: LUGAS // Category: ,
Malzemeler:
1 tavuk(istenirse kuzu etiyle de yapılabilir)
2 kuru soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
nane
limon(veya limon tuzu)

köfte için:
2 bardak bulgur
1 çaybardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatalım.15 dk. sonra bütün köfte malzemelerini karışrırıp biraz suyla köfte kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.Elimizi suyla ıslatarak küçük köfteler yuvarlayalım ve sıcak tuzlu suda haşlayıp süzelim.Tavuğu haşlayalım.Kemiklerinden ayıralım.Soğanları yarım halka olarak doğrayıp biraz yağda çevirip salçalarla biraz daha çevirelim.Tavuk suyunu katalım.Kaynayınca pirinç,tuz,karabiber ekleyip kaynatalım.Pirinçler iyice pişince nohutları ve 2 limon( veya 1 tatlı kaşığı limontuzu) katalım.ayıkladığımız tavuk etlerinide katalım.Üzerine biraz yağda yaktığımız naneyi ekleyelim.Servis için tabaklara koyduğumuz haşlanmış süzülmüş köftelerin üzerine hazırladığımız salçalı sostan sıcak olarak ekleyelim.Afiyet olsun...

0 Responses to "Ekşili Yahni"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...