Ekşili Kabak

Author: LUGAS // Category:


Yemek zevki programının sitesinde görüp yapılacaklar listeme eklemiştim bu tarifi. Hem besleyici bir yemek hem de ekşi tadı kabakla birlikte biz çok sevdik.

Malzemeler:

  • 1/2 kilo kabak
  • 1 adet soğan
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • bir tutam dereotu
  • sıcak su
Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Salçayı ve yıkadığınız mercimeği ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. Üzerine 1,5- 2 bardak kadar sıcak su ekleyip mercimekler biraz yumuşayana kadar pişirin. Bu arada kabakların kabuklarını soyup orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Tenceredeki mercimeklere ilave edin. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 1 limonun suyunu (ekşi tadı fazla hissetmek istemezseniz 1/2 limon kullanabilirsiniz), tuz ve az miktarda karabiberi de ekleyip mercimek ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine dereotu serpin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Ekşili Kabak"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...