DONDURMALI,SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 5 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı irmik
- 1 Su bardağı şeker
- 100 gr Margarin
- 1 Paket vanilya
- 1 Limon kabuğu rendesi
- 2 Yemek kaşığı hindistan cevizi
ÜZERİ İÇİN:
-Hindistan cevizi,dövülmüş fındık,tarçın.
HAZIRLANIŞI:
-Tencereye süt,irmik,şeker,hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesini koyun muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Daha sonra ocaktan alıp içine margarin ve vanilyayı ekleyin margarin eriyinceye kadar karıştırın.Su ile ıslatılmış borcam tepsiye dökün ve buzdolabında soğutun.Soğuyan tatlıyı dilimler halinde kesip istege göre fındık,hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip servis yapın.
- İsterseniz dondurma ile de servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "DONDURMALI,SÜTLÜ İRMİK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...