DENİZ KIZLARI PASTASI

Author: LUGAS // Category:
Deniz Kızları Pastası
Deniz kızları pastasını bu gün doğumgünleri olan yeğenlerimiz iki kız kardeş Zeynep ve Elif Naz için yaptım. Pastanın pandispanyaları iki adet olup birini 26 cm'lik kalıpla, diğerini kümbet pasta kalıbı ile yaptım.Pandispanya tarifi her zaman kullandığım tarif olan portakal suyu ilaveli kakaolu pandispanya.
26 cm'lik kalıba göre pandispanya ölçüleri;
*12 adet yumurta ( beyaz ve sarısı ayrılacak )
*340 gr toz şeker (1,5 su bardağı )
*1 çay bardağı portakal suyu
*225 gr un ( 1,5 su bardağı )
*100 gr kakao ( 2/3 su bardağı )
Kümbet kalıba göre pandispanya ölçüleri;
*6 adet yumurta ( beyaz ve sarısı ayrılacak)
*170 gr şeker ( 3/4 su bardağı )
*114 gr un ( 3/4 su bardağı )
*25 gr kakao,
*1/2 çay bardağı portakal suyu
Krema ve ara malzemeler;
*600 gr sütlü kuvertür çikolata ( kuvertür çikolatayı Pastamalzemeleri.com'dan alıyorum )
*600 gr sıvı krema
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
*Parça çikolata ( Pastamalzemeleri.com'dan alıyorum )
*Kıtır krokan ( Pasta malzemeleri.com'dan alıyorum )
*Arzu ettiğiniz kadar böğürtlen
Hazırlanışı;
Her iki kalıp içinde pandispanyaların yapılış teknikleri aynıdır.
1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırarak, şekerin yarısı ile beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sarılarını da şekerin diğer yarısı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Portakal suyunu bu kremaya katıp karıştırın.
2.Unu ve kakaoyu beraber eleyerek yavaşça çırptığınız yumurta sarısından oluşan kremaya katın ve bir spatula yada tahta kaşıkla karıştırın.
3.Bu karışımı çırptığınız yumurta aklarına katın ve yavaş hareketlerle havalandırarak karıştırın. Çok fazla karıştırmayın, mikserle asla çırpmayın.
4. Hazırladığınız bu karışımı altına yağlı kağıt serilmiş veya çok iyi yağlanmış kalıba dökün ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
5. Pişen kekinizi henüz sıcakken tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.
6. Çikolatayı benmari usulü ile eritin ve soğuk krema ile iyice çırpın. Bu kremayı da buzdolabına kaldırarak en az yarım saat bekletin.
7. Krem şantiyi sütle beraber çırpın, kullanıncaya kadar buzdolabına kaldırın.
8. Pandispanyayı dikiş ipi yardımı ile enine 3 veya 4 eşit parçaya ayırın. (Pandispanya katlarını sütle veya dilediğiniz bir şerbetle nemlendirin )Çikolatalı kremanın yarısı ile ilk katı kaplayın, üstüne parça çikolata serpin ve krem şantinin 1/3'ünü bu katın üstüne sürün.
9. İkinci kat keki yerleştirip aynı işlemi onun içinde uygulayın.Arasına böğürtlen serpin. ve 3. kat keki de onun üstüne yerleştirin. Ben pandispanyayı 4'e böldüğüm için 3.ara katta kıtır krokan kullandım.
10.Çikolata ganajın artan kısmı ile tüm keki ince bir tabaka şeklinde kaplayın ve buzdolabına kaldırın.İyice soğuyan pasta artık şeker hamuru ile kaplanmaya hazırdır.

Deniz Kızları Pastası
Bu şaşkın penguenleri yaparken çok eğlendim. ve ben bu şaşkınlara bayılıyorum:)

Deniz Kızları Pastası
Ağırbaşlı büyükler ve yaramaz küçükler:)

Deniz Kızları Pastası
Bu pastada kullandığım diğer tüm malzemeler gibi straforun etrafını kapladığım süper şık kurdele de Pastamalzemeleri.com'dan.

0 Responses to "DENİZ KIZLARI PASTASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...