DALYAN KÖFTE

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER::
- 500 gr kıyma
- 1 çay bardağı bezelye konservesi
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 soğan
- 2 havuç
- 1 kahve kaşığı kuşüzümü
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Kıymaya 1 yumurtayı, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi koyup iyice yoğurarak
köfte etini hazırlayınız.
- Havucu, kalan 1 yumurtayı haşlayınız.
- Haşlanan havuç ve yumurtayı küçük, küçük (bezelye büyüklüğünde) doğrayınız.
- Doğradıklarınızı bezelye ve kuşüzümü ile karıştırınız.
- Köfte etini geniş bir yere koyarak ıslak elle bastırıp yufka gibi açınız.
- Açtığınız kısmın tam ortasına, bezelye havuç, kuşüzümü, yumurta karışımını koyu­nuz.
- Köfte etine bir ucundan başlayarak yuvarlayıp rulo şekli veriniz.
- Üzerini hafif ıslatıp galeta unu serperek fırın tepsisine koyunuz.
- Orta hararetli fırında yarım saat kadar pişiriniz.
- Fırından alıp hafif soğutup, keserek dilimleyip servis yapınız.
- NOT:Yumurta,havuç,patates haşlayarak bütün de köfteye koyulup aynı şekilde rulo olarak sarıp pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "DALYAN KÖFTE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...