Çilekli Parfesan

Author: LUGAS // Category:


Bu ayki etkinliğimizin ev sahibi Sevgili Tuğçe. Uzun zamandır denemek istediğim bu tarifi konu çilek olunca etkinlik için hazırlamaya karar verdim. Sonuçta gayet hafif bir tatlı ortaya çıktı. Tarifte taban için kedi dili kullanılıyor fakat herhangi bir bisküvi ile de olabilir diye düşünüyorum. Zira kedi dilini ilkkez kullandım ve pek hoşlanığımı söyleyemem. Tarif Sofra dergisinden Emine Beder'a ait ama ben ölçülerde değişiklik yaptım ve kendi yaptığım şekli ile tarifi yazıyorum.

Malzemeler :
  • 150 gr. kedi dili bisküvi
  • 1 lt. den 1 su bardağı az süt
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Çilekli sos için :
  • 500 gr. çilek
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı :

Krema için; süt ve unu bir tencereye koyup karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Daha sonra şeker ve vanilyayı ilave edip bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Mikserle 5 dk. kremayı çırpın. Kare bir borcama kedi dillerini yanyana yerleştirin. Üzerine kremayı yayın.
Çilekli sos için; Çilekleri yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Rondoda pudra şekeri ile çilekleri püre haline getirin. ( asıl tarifte bu aşamada püreyi kremanın üzerine döküyordu ama sanki püre yoğunlaşmaz ve dilimlerken akar diye düşündüğümden nişasta ekledim) Bir tavaya bu püreyi alın. Küçük bir tabakta nişastayı çok az su ile açıp püreye ilave edin ve hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kremanın üzerine bu sosu yayıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında tatlıyı en az 6-7 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Çilekli Parfesan"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...