Çilek soslu İrmik tatlısı

Author: LUGAS // Category:
Bu hafta hem pazardan hem Sakarya'dan çilek alınca evde oluşan çilek bolluğuna ve dolayısıyla bozulmasına fırsat vermeden çilek kullanılan alternatifler düşünmeye başladım.
Çilek , ne kadar itina etsekte hemen bozuluveren bir meyva.Bu tarif işte böyle ortaya çıktı ve tadanlar tarafından çok beğenildi.
Özellikle sıcak yaz gecelerine soğuk olarak yenildiğinde çok yakışacak bir tarif.Henuz havalar ısınmadan dondurma diye tutturan minik oğlum gibi çocuklara bile dondurmayı unutturuveriyor.

Malzemeler:

750 ml. süt
1 bardak toz şeker
100 gr. irmik
50 gr. buğday nişastası
dövülmüş ceviz,tarçın
Çilek sosu
Süt irmik,nişasta ve şekeri karıştırarak mulallebi pişirelim.Islattığımız borcama karışımın yarısını dökelim üzerine ceviz tarçın karışımının serpelim.Kalan karışımı da dökelim cevizlerin üzerine.Budolabında soğutalım.
Ç ilek sos : 250 gr çileği 4 kaşık şekerle ezelim(Robotta yapabilirsiniz )
Servis yapacağımız tabağa biraz çilek sos yayalım,üzerine krema ile dilediğimiz gibi şekiller yapalım.Ben yuvarlak halkalar halinde döküp kürdan ile ebru sanatında yapıldığı gibi şekil verdim.Dilerseniz beyazçikolata ile kremayı beraber eriterek
aynı işlemi yapabilirsiniz.Veya çikolata seviyorsanız bitter çikolata ile kremayı aynı ölçüde eriterek çikolata sos olarak kullanabilirsiniz.
Soğuk tatlımızdan kare veya yuvarlak dilimler çıkarıp hazırladığımız soslu tabağa yerleştirelim ve üzerini e çilek sos ile süsleyelim.Soğuk olarak servis yapalım,afiyet olsun...

0 Responses to "Çilek soslu İrmik tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...