Ciğerli Pilav

Author: LUGAS // Category:


Pazar günü oldukça duygusal bir oyun olan "Ağaçlar Ayakta Ölür"'ü izledikten sonra evimize geldik ve eşimle akşama ne yapsak da yesek diye düşünmeye başladık. Cumartesi günü eşim kütüphanede ders çalışırken ben de bu ayın Sofra dergisini inceliyordum. Tabi arada sırada a bak ne güzel yapıyım mı, a ne güzel fotoğraf yapıyım mı ya da ıyy şu tarife bak berbat gibi yorumlar yaparak dersini de bölmüyor değildim :) Bu arada derginin bu sayısında pilavlara özel dosya yapmışlar. Eşimin de aklında burdan ciğerli pilav kalmış ve onu yapalım dedi. Pilavı kendi bildiğimiz yöntemle pişirdik. Sadece ciğer tarifini uyguladık. Ben ve eşim ciğerin kızartılmadan da gayet lezzetli hatta daha lezzetli olabileceğini anladık. Kırmızı biber ve soğan ciğere ayrı bir lezzet katıyor. Siz de mutlaka deneyin.

Malzemeler:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram kuşbaşı kuzu ciğeri (ciğeri biz daha az kullandık)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10-15 adet arpacık soğan (2 küçük kuru soğan kullandık)
  • 4-5 dal maydanoz
  • tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı:

Pilavı pişirin ve demlenmeye bırakın. Zeytinyağına arpacık soğanları (veya kıyılmış kuru soğanları) ekelyin. Soğanların rengi dönünce üzerine kıyılmış kırmızı biber ekleyip 1 dakika birlikte sote edin. Daha sonra ciğerleri de koyup kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Kıyılmış maydanoz serpip ocaktan alın. Bir kasenin dibine ciğeri yerleştirin ve üzerini pilavla doldurun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Dilerseniz maydanoz ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Ciğerli Pilav"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...