Cevizli Lokum

Author: LUGAS // Category:


İşe başladan önce Erkan'la kayınvalidemleri ziyaretimizde bir komşularında ilk kez tatmıştım Bursa'nın meşhur cevizli lokumunu. Tabii hemen nasıl yapıldığını öğrendim. Ramazanda iki kez yaptım. Puf puf yemesi çok hoş ve lezzetli bir çörek...

Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kurumaya
  • tuz
  • ılık su ( ~ 1,5 su bardağı)

İçi için:

  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • sıvıyağ

Üzeri için: 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı :

Unu bir kaba alın. İçerisine maya ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda ( ekmek hamuru gibi) bir hamur elde edin. Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Daha sonra ikiye bölüp herbir parçayı tezgahta önce elinizle biraz açın. Daha sonra üzerine ara ara yağ sürerek hamuru yine ellerinizle kenarlara yaya yaya inceltin. ( ben rulo yaparken eşit olsun diye dikdörtgen olarak açtım hamuru) Cevizin yarısını hamurun üzerine serpin. Sonra hamuru rulo şeklinde sarıp 3 parmak kalınlığında kesin. Hafif yağlanmış tepsiye ( ben kelepçeli kek kalıbı kullandım) dizin. Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayın. Tepsi mayasının gelmesi için bu şekilde bekletin (ben 1 saat kadar beklettim). Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Cevizli Lokum"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...