Ceviz Mantolu Ay Çöreği

Author: LUGAS // Category:
ay çöreği 2

ay çöreği

Malzemeler

  • 4.5 - 5 bardak un

  • 2 çay bardağı süt

  • 1/2 paket maya

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 100 gr.margarin

  • 1 yumurta (Akı hamura,sarısı ayrılıp üzerine sürülecek)


İçi İçin;

  • 1 kakaolu baton kek yada daha önceden yapılmış 6-7 dilim kek

  • 1 su bardağı üzüm kurusu

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi

  • 1 çay bardağı süt


Hazırlanışı;

  • Hamur malzemeleri sırasıyla hepsi karıştırılarak yoğurulur.

  • Diğer yandan iç malzemesi hepsi karıştırılarak hazırlanır.

  • Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava yada merdane ile incecik açılır.

  • İçerisine hazırlanan kekli iç malzemesinden konulur.Ve kapatılır.sonra kapatılan ay çöreği rulo yapılarak ay şekli verilir.

  • Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzerine ceviz kırıkları serpilir.(Fındık yada badem filede serpilebilir fakat bu sefer ben ceviz kırıkları ile mantoladım)

  • 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Afiyet Olsun

0 Responses to "Ceviz Mantolu Ay Çöreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...