Buhara Pilavı

Author: LUGAS // Category:
Buhara Pilavı

Malzemeler :
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2/3 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
Hazırlanışı :

Havucu küp küp doğrayıp hafif diri kalana kadar haşlayın.Yıkayıp biraz beklettiğiniz pirinçleri yağda pirinçler tane tane ayrılana kadar kavurun. Pirincinizin kaldırabileceği miktarda sıcak su ekleyin( ben 1 e 1,5 koydum). Tuzunu , havucu ve bezelyeyi ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra tencerini kapağının altına havlu kağıt serip 15 dk kadar demlendirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Buhara Pilavı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...