
Karnabahar Mücveri
İşe gitmeden önce akşam için hazırladığım yemek. Bizim evde kabak mücveri çok pişer . Ama ben bilinen usulde yani bol yağda kızartmak yerine içine zeytinyağı ekleyerek fırında pişiriyorum . Oldukça da beğeniliyor. Mevsim nedeniyle kabak yerine karnabaharla mücveri denedim. Özelikle Leyla Hocamızın tavsiyesiydi. Kendisine teşekkür ediyorum.
Malzemeler
- orta boy karnabahar
 - orta boy soğan
 - 1'er demet dere otu ve maydanoz
 - 2 yemek kaşığı domates salçası
 - 3 yumurta
 - 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - karabiber , yeni bahar
 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 7 yemek kaşığı un
 - 4-5 diş sarımsak
 - 1/2  paket kabartma tozu
 
Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek bölüp düdüklü tencerede az suyla haşlayıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta derin bir kaba soğanı rendeleyin. Yumurta , peynir(rendelenmiş) , dereotu ve maydanoz(ince ince kıyılmış), tuz ,baharatlar ,sarımsak ve yağı soğana ekleyin.İyice halledin.Soğumuş olan karnabaharları ezerek karışıma katın. Salçayı yedirin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Yağlanmış tepsiye yayarak , 175 C de pişirin.
0 Responses to "Bugün Ne Pişirdim"
Yorum Gönder