Bu Çocuklar Ne İstiyor...

Author: LUGAS // Category:

Sabahın erken saati , tenefüse çıkmış çocuklar , muhtemelen evde kahvaltı yapmadıkları için ilk dersi aç geçirip zil çalar çalmaz da kantinin önünde sıraya girmişler.Hepimiz kahvaltı öğününün günlük beslenmemizde ki önemini biliyoruz. Bu öğün okula giden çocuklar için birkaç kat daha fazla önem taşıyor. Kantin önünde bekleşen çocuklar ne yiyebilecek?
-Çeşitli bisküviler(sandiviç, kakaolu, petibör)
-Tuzlu çubuk ve krakerler
-Çeyrek ekmek içine konulmuş patates kızartması(ketçap ve mayonez ile)
-Kaşarlı veya sucuklu tost
-Çikolata çeşitleri
-Gofretler
-Her türlü boyalı şeker, ve jelibon çeşitleri
-Süt ve Ayran
-Meyve aromalı, gazlı içecekler
-Baharatlı , peynirli , sade cipsler
Bir ilköğretim okulu kantininde satılanlar bunlar. çocukların kendi iradeleriyle neleri tercih edeceklerini tahmin edebilirsiniz.
Çocuklarımız için yediği yiyecekle kendini gösterme , arkadaşlarından ayrı düşmeme durumu da var.Çocuklar arasında en çok tutulanlar içlerinden hediyeler çıkan cipslerle, gazlı içecekler. Bu tür yiyeceklerin sağlıklı beslenmeye olumlu katkısı olmadığı gibi obeziteye davetiye çıkarıp, gelecekteki beslenme alışkanlıklarını son derece olumsuz etkileyeceği bir gerçek.
Çocukları doğru ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirmek için öğretmenlere ve ailelere çok ama çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarımız reklamların, arkadaşlarının , ailedeki yönlendirmelerin etkisinde kalıyor.Çocuktur ne isterse yiyebilir, birşey olmaz demeyelim.
Geleceğin sağlıklı nesillerinin bu günlerde olduğunu unutmayalım.

0 Responses to "Bu Çocuklar Ne İstiyor..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...