Browni Cheesecake

Author: LUGAS // Category:

Kek hastası olduğum sanırım herkes tarafından fark edilmiştir :) Hele bide üzeri yada içi kremalı ise daha çok seviyorum. İşte bu bahsettiğim lezzete en yakın bulduğum kek ise son zamanlarda ki favorim olan Browni Cheesecake. Normal cheesecake göre tabanı daha yumuşak oluşu hoşuma gidiyor. Bu kadar çok sevince de ''hadi artık bende yapmasını öğreneyim'' dedim ve başladım tarifini aramaya. Bulduğum tariflerin hemen hemen hepsi aynı malzemeleri içeriyordu ama yapılışlarında anlayamadığım birşey oldu. Browni ile cheesecake malzemeleri çiğ haldeyken kalıba dökülüp fırına veriliyor ve nasıl oluyorsa fırından çıkarıldığında her iki katta karışmamış oluyordu. Bu mantıken imkansız geldi ve tariflerde eksik birşey oldugunu düşündüm. Başladım bu seferde nasıl ayrı ayrı pişeceğini bulmaya neyse ki en sonunda Şef Özgür' ün internet sayfasında gerçek tarifi buldum ve huzura kavuştum :) Meğer browni hazırlandıktan sonra fırında 15 dk pişmesi daha sonra cheesecake karışımının uzerine ilave edilmesi gerekiyormuş. Bu arada sevgili Semra'nın Mutfağı yemek sitesinde de doğru pişirme yönetimi var. Eğer sizde denemek isterseniz buyrun tam tarifiyle Browni Cheesecake' in yapılışı ....
Malzemeler:
Browni için
  • 3 yumurta beyazı ile sarıları ayrı ayrı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 100 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağ
  • yarım su bardağı ceviz yada fındık parçacıkları

Yapılışı:

  1. 3 yumurtanın akını mikserde hızlı ayarda kar haline gelene kadar 20 dk çırpın.
  2. çikolatayı benmari usulu eritip, içine tereyağını katın ve bu şekilde kalsın
  3. ayırdığınız 3 yumurta sarısına şekeri ilave edip benmari usulu iyice karıştırın ardından vanilya,k.tozu ve unu ilave edin. malzemeler iyice karıştıktan sonra fındık parçalarını ve eriyen çikolatadan 3 yemek kaşığı ilave edin. şayet karışım çok koyu olursa 1 yemek kaşığı kadar süt veya krema ilave edebilirsiniz.
  4. çikolatalı karışıma kar beyaz haline gelen yumurtaları ilave edip kaşık yardımıyla çok yavaş karıştırıyoruz burada dikkat edilmesi gereken nokta yumurta akını yok etmeden karıştırmak.
  5. 22 cm kelepçeli kalıbın tabanını yağlayıp kek karışımımızı dökuyoruz ve 180 derecede 15 dk pişirin. içi aşırı pişmeyeceği için 15 dk lık süre yeterlidir. daha sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın, bu esnadan cheesecake hazırlayacağız.....

Cheesecake Malzemeleri:

  • 4 yumurta beyazı ve sarıları ayrı ayrı
  • 2 paket (200 gr lık) labne peynir (Trakya çiftlik marka tercihim)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım limon ve yarım portakal kabuğu rendesi
  • 80 gr bitter çikolata bu da en üst sos için

Yapılışı:

  1. 4 yumurta sarısını mikserde yüksek hızda en fazla 1o dk çırpıp kar haline getiriyoruz.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri yine benmari usulu karıştırıp şekeri iyice eritiyoruz.
  3. Ardından sırayla limon ve portakal kabukları ile labne peyniri ilave edip tüm malzemeyi yumurta akından yaptığımız karışıma ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  4. Fırından çıakrıp oda sıcaklığında beklettiğimiz browni kekimizin üzerine cheesecake karışımızı döküp 150 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Üzeri hafif altın sarısı oluncaya kadar pişmesi gerekiyor.
  5. Piştikden sonra fırından alıp önce dışarıda enaz yarım saat kadar dinlenmesini bekliyoruz. Bu esnada sos için kalan çikolataımızı benmari usulu eritip kekimizin üzerine dökebiliriz. Ve yaklaşık enaz 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Çikolatamızı servis esnasında da dökebiliriz tercih size kalmış. Afiyet olsun :)


0 Responses to "Browni Cheesecake"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...