BEZE(İÇİBOŞ)

Author: LUGAS // Category:
Arkadaşlar kek,pasta,börek derken birkaç tane yumurta beyazım birikti bende bunları nasıl değerlendireyim diye düşünüyordum ki bana bir ilham geldi sormayın:))) neymi tabiki resimdende anlayacağınız gibi içiboş'lar eskiden çok yapardım uzun zamandırda yapamamıştım.Güzel de oldu yani kıtır kıtır dağılıyor desem yalan olmaz.Herkes pek sevmez ama ara sırada olsa ben yerim.Umarım sizlerinde hoşuna gider.Tarifine gelince buyurun hanımlar...
MALZEMELER:
- 4 Tane yumurta akı
- 4 Çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- Yumurta akı ve şekeri çırpma kabına alıyoruz beş dakika kadar düşük devirde daha sonra yüksek devirde yumurta beyazları köpürüp yoğun bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.Kıvamı kaşıkla aldığımız zaman kaşıktan düşmemeli.Daha sonra iki kaşık yardımı ile veya varsa sıkma torbasına doldurup kağıt yayılmış tepsiye sıkıyoruz.Düşük dereceli ısıdaki fırında üzerlerini kızartmadan yaklaşık 25-30 dk pişirip fırından çıkarıyoruz.Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
NOT:Her fırının ısı derecesi değişik oluyor kontrol ederek pişiriniz.Burda derece veremiyorum.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "BEZE(İÇİBOŞ)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...