
Yahni yemeği çocukluğumun her bayramında karşıma çıkan, bundan sonrada benim devam ettirmek istediğim bayram yemeği geleneğinin ismi.
Zeytinyağlı Yahni tarifi
Malzemeler
- 1.5 su bardağı nohut
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 büyük soğan
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- istediğiniz miktarda acı kırmızı biber
Nohut 2.5 bardak su ile bir gece önceden ıslatılır. Eğer aceleniz varsa düdüklü tencereye koyup 5 dakika kaytarak ağzının kapatıp 2 saat bekletmeniz de yeterli oluyor.
Islanma işlemi bitmiş nohut, su ve tuz eklenerek pişirilir.Pişen nohuta yağ, salçalar, baharatlar ve yarım ay şeklinde iri doğranmış soğanlar eklenir . Soğanlar çok öldürülmeyecek şekilde pişirilip bir gece dinlendirildikten sonra servis yapılır.
0 Responses to "Bayram Yemeği: Yahni"
Yorum Gönder