ARAP DOLMASI

Author: LUGAS // Category: ,
Çay sofrasının diğer bir tarifinde sıra...

ARAP DOLMASI - SARMASI
MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 300 gram çok küçük doğranmış kuşbaşı yada orta yağlı kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı BURCU domates salçası
  • 1/2 çorba kaşığı BURCU biber salçası
  • Asma yaprağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acuka(çemenli baharat karışımı)
  • Kırmızıtozbiber
  • YONCA sıvıyağ

YAPILIŞI:Dolmanın için hazırlamak için;soğanı ve maydanozu doğrayalım.İçine yıkanmış pirinç,kıyma ya da çok minik doğranmış(zırhda doğranmış) kuşbaşı et,salçalar,tuz,baharat ve sıvıyağda ekleyip karıştıralım.Asma yapraklarına sarıp tencereye dizelim.Üstüne bir tabak kapatalım.Kaynamış suyunuda ilave edip kısık ateşte pişirelim...




0 Responses to "ARAP DOLMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...