YOĞURTLU BULGUR SALATASI

Author: LUGAS // Category:



Bulgurla hazırlanan her türlü lezzete açığım çok fazla seviyorum ve çokta tüketiyorum pilavda,kısırda,mercimek köftesinde,çorbada.Araştırmalar bulgurun çokta faydalı bir besin olduğunu vurguluyor.

*Özellikle kuru baklagillerle pişirildiğinde, besin değeri artar.


* İçeriğinde, B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bulunur.


*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.


* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.


* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.


* Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.
Tüm bu bilgilerin yanında kilo aldırmadığı ve diyet sırasında tüketimi rahat olduğu içinde favorim.


Yoğurtlu bulgur salatası AYŞE TÜTER'e ait gazete küpürlerini kesip saklamak annemden gelen bir alışkanlık bu tarifte bir gazete küpüründen .




150gr köftelik bulgur


500 gr yoğurt


100gr ceviz içi(5-6 adet ayırıp kalanı iri dövülmüş


5 diş dövülmüş sarımsak


5 adet ince doğranmış taze soğan


yarım demet ince kıyılmış maydanoz




bulgur ,yoğurt,ceviz ve sarımsak iyice karıştırılıp bir gece buzdolabında dinlendirilir,soğan ve maydanoz ilave edilir servis tabağına alınır üzerine bir miktar yoğurt dökülür zeytinyağı gezdirilip ayırdığımız cevizlerle süslenir.

0 Responses to "YOĞURTLU BULGUR SALATASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...