TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Author: LUGAS // Category:







MALZEMELER:
2 su bardağı bulgur 
 1 büyük soğan
4 çorba kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı tuz
1çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı kaynar su ( isteğe göre tavuk suyu)
YAPILIŞI:

Orta ateşte yağı eritin.Doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar pişiririn.Tel şehriyeyi katıp hafif kavurun sonra Yıkanmış bulgurları da katıp birkaç kere karıştırın.  Suyu   tuzu da ekleyip kısık ateşte 10 -12 dakika pişirin.Tencereyi ateşten aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ...

AFİYET OLSUN!!


0 Responses to "TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...