TAZE MEYVELİ KEK

Author: LUGAS // Category:
003
Ramazan öncesinde taze meyvelerle hazırladığım kek tarifini paylaşmak istiyorum bugün ,çay saatinde nefis bir alternatif şeftali,kırmızı erik,mürdüm eriği,vişne herbiriyle ayrı ayrı lezzetler yakalamak mümkün .
MALZEMELER
*3 yumurta
*6 çorba kaşığı sıvıyağ
*9 çorba kaşığı süt
*12 çorba kaşığı toz şeker
*15 çorba kaşığı un
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*istenilen taze meyve karışıkta olabilir
ÜZERİ İÇİN ŞERBET
*yarım su bardağı toz şeker
*100gr erimiş margarin
*1 limon suyu
*1 paket vanilya
Yumurta ve şeker iyice çırplır yağ ve süt ilave edilip çırpmaya devam edilir ,limon suyu ,un ,kabartma tozu eklendikten sonra 1-2 dakika daha çırpılır yağlanmış baton kek kalıbına dökülür üzerine çekirdeklerinden ayıklanmış ve doğranmış meyve parçaları dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir pişen kek fırından çıkarılır hazırlanan şerbet üzerine sıcakken gezdirilir soğumaya bırakılır.Şerbetin hazırlanışıysa şöyle 100 gr margarin eritilir şekerle iyice çırpılır (mikserle)limon suyu ve vanilya ilave edilir bir müddet daha çırpılıp sıcak kekin üzerine kaşık yardımıyla gezdirilir, bu şerbet kekin üzerinin parlak olmasını sağladığı gibi çokta güzel bir lezzet katıyor .

001

0 Responses to "TAZE MEYVELİ KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...