Tavuk Haşlama

Author: LUGAS // Category:

1 Bütün tavuk
3 Büyük boy soğan
10 Küçük boy patates
2-3 Havuç
2 Yeşil biber
1-2 Yemek kaşığı salça
Tuz
Yapılışı: Sebzeleri temizleyip yıkayın. İri parçalanmış tavuğu tencereye alın. Üzerine irice dilimlenmiş soğanları, dilimlediğiniz havuçları, irice kesilmiş biberleri ve bütün olarak bıraktığınız patatesleri koyun. Salçayı, tuzu, yeterince suyu karıştırıp tenceredekilerin üstüne dökün. Sebzeler ve tavuk yumuşayana dek pişirin.
Not: Tavuk haşlamasına bazen iri kesilmiş 2 kırmızı biber, 1 yemek kaşığı biber salçası koyuyorum. Bazense büyük soğan yerine bolca arpacık soğanı koyuyorum.

0 Responses to "Tavuk Haşlama"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...