Sıvı Şeker,Şeker Damlası

Author: LUGAS // Category:

Yeni keşfim mi desem bilmiyorum ama süper bir keşif diyebilirim.Siz hiç duydunuz mu sıvı şeker diye bir şey.Duymadıysanız bu satırları dikkatle okumanızı isteyeceğim.Çünkü hayatımızı tam anlamıyla kolaylaştıran ve bir o kadar da lezzetli hale getiren bir ürün.
Öncelikle sıvı şekerin ne olduğundan bahsetmek istiyorum.
Sıvı şeker bildiğimiz toz şekerin sıvı halidir.Tatlılarımızı pratik bir şekilde yapmamız için düşünülmüş çok özel bir şekerdir.% 100 doğal şeker pancarından üretilmiştir ve hiçbir kimyasal katkı maddesi içermez.Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum,tamamen doğal bir ürün.Toz şekeri kullandığımız her yerde sıvı şekeri de kullanabiliriz.Ayrıca şekerin erime derdinden de kurtulmuş oluruz.Bence hepsinden daha önemli olan bu ürünün hiç şekerlenmemesi.Tatlılarımızın şekerlenme derdine son,reçellerimizin şekerlenme derdine son diyebilirim.
Şeker Damlası Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?
1.Sütlü Tatlılarda:Sütlü tatlılarda şeker damlasını kullanırken ,toz şekerdeki gibi şekerin erimesini beklemenize gerek yoktur.
2.Tüm Keklerde : Keklerin pişme süresini kısaltır.Özellikle taze ve kuru meyveli keklerde ,meyvelerin kendi şekerini ve aromasını ortaya çıkarır.
3.Şerbetli Hamur Tatlılarını tüm Çeşitlerinde:Şerbet yaparken şeker damlasını ılıtmanız veya bir taşım kaynatmanız yeterlidir.Limon suyu eklemeye gerek yoktur.Şekerlenme yapmaz.Tatlılara kalıcı parlak bir görünüm kazandırır.
4.Reçel Yapımında:Reçellik olarak hazırlanan meyvelere doğrudan şeker damlası ilave edip 25-30 dakika kaynatılması yeterlidir.Limon suyu eklemeye gerek yoktur,şekerlenme yapmaz.Meyveler dağılmadan tane tane pişer.Aşırı köpüklenme olmaz.Meyvelerin renk ve aromalarını mükemmel şekilde ortaya çıkarır.
5.Hazır Kuru Tatlılar İçin:Şekerpare,Telkadayıf,Kemalpaşa gibi tatlılar için de idealdir.Biraz sulandırarak şerbeti daha ii emmesi sağlanır.
6.Soğuk ve Sıcak İçeceklerde:Meyve aromalarını ve renklerini daha kolay ortaya çıkardığı için meyveli içeceklerde mükemmel sonuç verir.Çay,kahve ve şeker eklenmesi gereken tüm içeceklerde rahatlıkla kullanılabilir.
7.Komposto ve Hoşaflarda :Taze veya kuru meyve ile hazırlanan her türlü hoşaf ve komposto da
kullanılır.Meyve aromasını mükemmel şekilde ortaya çıkarır.
8.Soğuk Tarlılarda:Parfe, mus, chesecake gibi soğuk tatlılar içinde uygundur.
9.Helvalarda:Un helvası, irmik helvası gibi helvalarda da güzel netice verir.
Hepsi şimdilik bu kadar.Yakında şeker damlası ile yaptığım tariflerime de yer vereceğim.Sevgiyle kalınnn.

0 Responses to "Sıvı Şeker,Şeker Damlası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...