SÜTLÜ & SÜTSÜZ TEL KADAYIF

Author: LUGAS // Category: ,
daha öncedende öbür adresimde yayınladığım ve bugün yaptığım halde resmini çekemeden biten kadayıf harikaydı..


SÜTLÜ TEL KADAYIF:
Malzemeler:
750 gram tel kadayıf,
5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
2 su bardağı süt,
2 su bardağı ceviz, fındık içi veya antepfıstığı
250 gram margarin yada 150 gr tereyağ
Yapılışı:
önce şerbet için İki bardak su ile şeker kaynatarak,koyulaşmaya başlayınca süt ilave ediyoruz.Biraz daha kaynatarak çok sulu olmamasına dikkat ediyoruz. limon sıkılmadan ateşten alıyoruz.
30-40 santim çapında bir tepsi içi yağlıyoruz. Kadayıfın yarısı az erimiş yağ ile ovduktan sonra tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz içi, fındık veya antepfıstığı serpiyoruz. Geri kalan kadayıf tepsiye serptiğimiz yemişlerin üzerine yayıyoruz. Biraz sıkışması için bastırıyoruz. Kalan yağ tepsinin üzerine gezdiriyoruz. Fırına sürülen tepsi pembeleşene kadar kızartıyoruz. Fırından çıkarttığımız tepsinin üzerine daha önce hazırlamış olduğumuz soğuk sütlü şurup döküyoruz. Kapak kapatıp ılıyınca dilimleyip soğuyunca servis ediyoruz.sütsüz için aynı işlemi yapıyoruz.ama normal şerbet döküyoruz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "SÜTLÜ & SÜTSÜZ TEL KADAYIF"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...