-SÜTLÜ PASTANE KETESİ-

Author: LUGAS // Category:






Pastanelerde görüp nasıl yapıldığını hep merak ettiğim puf sünger gibi yumuşacık ,harika bir kete....Yaptığım günün akşamına kalmıyor anında tükeniyor tavsiye ederim deneyin lezzeti sizde görün!!



MALZEMELER:



1.5 su bardağı süt



1 su bardağı su



1 yumurta akı



1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ



2 yemek kaşığı şeker



2 tatlı kaşığı tuz



maya



un






YAPILIŞI:



Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ,bu ölçüden 18 tane kete çıkıyor bir fırın tepsine 9 tane diziyoruz bezemizi nescafe tabağı büyüklüğünde alıyoruz .Yağlanmış fırın tepsisine koyup ,tepside mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanma süreci tammalanınca yumurta sarısını sürüp 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz.

0 Responses to "-SÜTLÜ PASTANE KETESİ-"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...