Sıkma

Author: LUGAS // Category: ,


Bir Kayserili olarak hamur işinin her türünün bilirim ama sıkmayı Konyalı komşum sayesinde öğrendim:)Yağlamanın şebitleri gibi hazırlayıp (1. Resimdeki gibi) üzerine tereyağ sürüp içine hazırladığımız içi koyup sarıyoruz....Soğanı halka halka doğrayıp rengi dönene kadar yağda kavuruyoruz, altını kapatıp içine peynir ve diğer malzemeleri ekliyoruz.. Ayran eşliğinde yiyoruz...( istenirse patateslide yapılabilir):)

Malzemeler

4 Su bardağı ılık su
2 Kg un
Yarım paket yaş maya
1 Çorba kaşığı tuz

İÇ için:

2 kurusoğan

peynir

maydonoz

pulbiber

tereyağ

0 Responses to "Sıkma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...