Sinangil'den Hediyelerim Geldi-Çiçek Ekmek-Ispanaklı Çörek

Author: LUGAS // Category: ,

Sinangil Unlarım geldiii! Bakalım neler gelmiş. Tropik Aromalı (Hindistan Cevizli ) Kekunu, Fındık Aromalı Kekunu, Sade Kekunu, Limon Aromalı Kekunu, Mantı Unu, Baklavalık Un, Böreklik Un, Tam Buğday Unu, Çavdar Ekmek Unu, Köy Ekmek Unu, Kabartma Tozu, Vanilya, Mutfak Önlüğü. Hepsi için Sinangil Una çok teşekkür ederim. Sinangil'in Kakaolu, Bademli, Vanilyalı Kekunları da varmış. Evimizde Sinangil'in her zaman çok amaçlı ununu, irmiğini, kepekli ununu kullanıyoruz. Fındıklı ununu da denemiş ve beğenmiştim. Bana gelen unlarla deneyeceğim yeni tariflerimi burada da bulabilirsiniz.


Sinangil'den gelen unlarla hemen çiçek ekmek pişirdim. Ekmeğim çok lezzetli oldu. Daha önceden de Sinangil'in kepekli unundan ıspanaklı çörek yapmıştım. Hamuru ince, bol harçlı çok leziz bir çörek olmuştu.

Çiçek Ekmek



1 Paket Sinangil köy ekmek unu (500gr.)
500gr. Sinangil mantı unu
2 Paket ınsant maya
2 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı dolusu acılı ve acısız karışık biber salçası
1 Yemek kaşığı+1 çay kaşığı haşhaş
1 Çay kaşığı kekik
1 Avuç zeytin
1 Çay kaşığı çörekotu
2 Çay kaşığı susam
1 Tatlı kaşığı şeker
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı: 1 Paket köy ekmek ununu ve 1 paket ınsant mayayı (paketin içinde vardı) karıştırın. 1 Su bardağı süt ve yarım su bardağından biraz fazla suyu ekleyip iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat dinlendirin. Birinci hamur dinlenirken 500gr. mantı unuyla 1 paket ınsant mayayı, tuzu, şekeri karıştırın. 1 Su bardağı sütü, yarım su bardağından biraz fazla suyu ilave edip hamuru yoğurun. Beyaz hamurun da üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat dinlendin. Köy ekmeği hamurunu üç eşit parçaya kesin. Hamurun birini sade bırakın. Birine çekirdekleri çıkarılmış ve küçük kesilmiş siyah zeytini karıştırın. Diğer hamura 2 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı çörekotu, 1 çay kaşığı haşhaş karıştırın ve hamurlara yuvarlak şekiller verin. Hamurları yağlanmış tepsiye koyun. Mantı unundan yapılmış hamuru da üç parçaya kesin. Hamurun birine 1 yemek kaşığı haşhaş karıştırın. İkinci parçaya biber salçasını ve kekiği karıştırın. Üçüncü parçayı da sade bırakın. Hamurlara yuvarlak şekiller verip, tepsiye koyun. Hamurları çiçek şekline getirip 40 dakika bekletin. Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüp, fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra tepsinin üzerine kalınca bir bez örtüp bir süre dinlendirin.
Not: Köy ekmeği hamuruna tuz koymayın tuzu içinde var.

Ispanaklı Çörek


1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
125gr. Margarin (eritilmiş)
1 Yumurta
1 Yumurta akı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar Sinangil kepekli un
Harcına:
1,5 Su bardağı ufalanmış peynir
1,5 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
1,5 Su bardağı haşlanmış ıspanak
1 Soğan, maydanoz
Tuz, karabiber, sıvı yağ
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı: Soğanı küçük kesip biraz sıvı yağında kavurun. Mantarı, ıspanağı, karabiberi, tuzu ilave edip biraz daha kavurun. Ispanaklı içi ocaktan alıp soğutun. İçine peynir ve maydanozu karıştırın. Hamuru için, sıvı malzemeleri karıştırın. Kepekli unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Kepekli hamuru iki parçaya kesin. Hamurun birini merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. İkinci hamuru da açıp, harcın üzerine kapatın. Çöreğin üstüne az sıvı yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Ispanaklı çöreğin üzerine bol susam serpip, fırında pişirin.

0 Responses to "Sinangil'den Hediyelerim Geldi-Çiçek Ekmek-Ispanaklı Çörek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...