Şeker Hamuru

Author: LUGAS // Category:

İşyerinden arkadaşlar şeker hamuru tarifinin blogda olmadığı uyarısında bulununca, bende şeker hamuru tarifini link olarak vermeme rağmen blogda da tarif olarak bulunmasını istedim.
Bu benim kullandığım şeker hamuru tarifidir.

Gerekli olan malzemeler :

3 yemek kaşığı jelatin,
125 gr. glikoz,
60 ml. su,
1 tatlı kaşığı aroma (portakal,vanilya,limon,badem vs.)
1 tatlı kaşığı gum arabic,
3 tatlı kaşığı su,
900-1000 gr. ince çekilmiş pudra şekeri,

Yapılışı :

Jelatini suya katıp benmari usulu(kaynayan su dolu tencerenin üzerine ikinci bir kap koyarak) kaynamadan ısıtarak eritiyoruz, jelatinin tamamen erimesi gerikiyor (ısı çok önemli kaynama noktasının hemen altında bir ısıda) glikozu, aromayı ve üç tatlı kaşığı su içinde erittiğimiz gum arabic'i ilave ediyoruz. Daha sonra pudra şekerini azar azar ilave ederek karıştırıp, yoğurmaya başlıyoruz. Purda şekerini hamurun kızamına göre ayarlamak gerekiyor. İstenilen renkte gıda boyası ile renklendirme yapıyoruz.

Şeker hamurunun güzel olması için pudra şekerinin çok çok ince çekilmiş olması gerekiyor. Bu pudra şekerini en iyi Celal Usta'dan temin edebilirsiniz. Marketlerde satılan pudra şekerlerini mutlaka robotta bir kaç kere çekerek kullanmak gerekir. Şeker hamurunun elastikiyetini sağlayan jelatin olduğu için son kullanma tarihine çok dikkat edin. Şeker hamurunun içine kitre, tylose-c veya cmc katarak modelleme hamuru olarak kullanabilirsiniz. Bunun için 2-3 adet ak kitreyi bir miktar sıcağa yakın suyun içine koyduktan sonra bekletip, yumuşattıktan sonra süzgeçten geçirerek şeker hamuruna katın.Tylose-c ve CMC' yi direkt hamura katıp yoğurarak kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu bir kaç kat streçe sardıktan sonra buzdolabı poşetine koyup, hava almıyacak şekilde saklamak gerekir. Bir gün beklettikten sonra kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Hazır şeker hamurlarının üzerinde bir yıl kullanım ömrü olduğu yazmaktadır.


0 Responses to "Şeker Hamuru"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...