Malzemeler
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 2 su bardağı un
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 su bardağı toz şeker
 - Kabartma tozu
 - Limon kabğu rendesi
 
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı su
 - 4 su bardağı toz şeker
 - Yarım limon suyu
 
Yapılışı
- Şerbetini kaynatın.
 - Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
 - Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
 - İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
 
Afiyet olsun
0 Responses to "REVANI"
Yorum Gönder