pytt i panna (İsveç karışımı)

Author: LUGAS // Category: ,

İsveç`in geleneksel yemeklerinden biridir. Artan yemeklerden yapılması özelliğidir. Fakat evde bulunan malzemeler kullanılarak, değişik şekilde pişirilebilir. Benim tarifim şöyle;

küp şeklinde doğranmış patates
doğranmış pırasa veya yeşil soğan
kuru soğan
herhangi bir çeşit et sosis veya dana eti, tavuk olabilir küp doğranmış olacak.
tuz, karabiber
istenirse servis edilirken kullanmak üzere yumurta, kırmızı pancar turşusu

Patatesleri yumuşayana kadar yağda çevir ve kavur. Daha sonra eti ekle. Diğer malzemeleride katarak pişir. Yağda yumurta ile servis edilir ama istenirse lavaş ekmek ile de yenilebilir.

0 Responses to "pytt i panna (İsveç karışımı)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...